ساخت ابزاری هوشمند برای افزایش مهارت های شناختی کودکان
به گزارش با فناوری، محققان کشور با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی ابزاری هوشمند در جهت ارتقای بهینه مغز کودکان طراحی و تولید کردند تا در دوره حیاتی زیر پنج سال دستیاری تخصصی و کاربردی برای والدین باشد.
به گزارش با فناوری به نقل از ایسنا، در این فعالیت علمی و تحقیقی اساتید و پژوهشگران حوزه روانشناسی، هوش مصنوعی و علوم شناختی موفق به توسعه اپلیکیشنی کاربردی جهت آگاهی بخشی به والدین دارای کودکان زیر پنج سال شدند.
این ابزار هوشمند، بعنوان همراه هوشمند والدین با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی زیر نظر متخصصان کودک، راهکارهایی را جهت ارزیابی سلامتی و افزایش مهارت ها و توانمندی های شناختی، حسی-حرکتی و اجتماعی- عاطفی کودکان عرضه می کند.
دکتر محمدرضا ابوالقاسمی دهاقانی، عضو هیات علمی گروه هوش مصنوعی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران اعلام نمود: با عنایت به سرعت رشد مغز کودکان در پنج سال اول زندگی و اهمیت ارزیابی منظم و ارتقای شناختی در سال هایی که بیشترین اثربخشی را دارد، هدف این اپلیکیشن بازی، فراهم کردن امکان دسترسی به ارزیابی و ارتقای شناختی کودکان برای تمامی والدین در سرتاسر کشور است.
وی ادامه داد: هر کودکی نیازها، توانایی ها و قابلیت های متفاوتی دارد، پذیرش این تفاوت ها و کوشش برای ارتقای هر کودک در هر مرحله از فرآیند رشدی خود، این گروه را به سمت عرضه محتوایی شخصی سازی شده متناسب با خصوصیت های شناختی هر کودک به کمک ابزارهای دقیق هوش مصنوعی هدایت کرده است.
وی با اشاره به اینکه گاهی مشکلات تکاملی و رشدی زمانی خویش را نشان می دهند که دوره طلایی برای مداخله و به دست آوردن بهترین نتیجه از دست رفته است، تصریح کرد: آگاه سازی والدین در فرآیند فرزندپروری، بدون ایجاد استرس و نگرانی مخرب می تواند آینده ای سالم و با نشاط را برای فرزندانمان تضمین کند.
دکتر ابوالقاسمی ضمن اشاره به این که بهترین راه برای آموزش به کودکان از راه بازی است و والدین نخستین و آگاه ترین هم بازی های کودکان خود هستند، تصریح کرد: تقویت مهارت های زبانی، حرکتی، اجتماعی و حل مساله به کمک بازی هایی متناسب با نیاز و توانمندی های هر کودک به صورت شخصی سازی شده، بهترین جعبه ابزاری است که هر والدی باید به آن مجهز باشد.
وی افزود: در این خصوص این اپلیکیشن بازی هایی به والدین پیشنهاد می دهد که بتوانند در محیط خانه با ابزارهای بسیار ساده با کودکان خود انجام دهند و با آشنایی با اهداف هر بازی آنرا مؤثرتر به کار برده و کمبود بازی با همسالان را تا حد خوبی جبران کنند.
به نقل از روابط عمومی ستاد علوم شناختی معاونت علمی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران اضافه کرد: به دست آوردن اطلاعات علمی و دقیق پزشکی و روانشناسی در برهه های حساس کودکی برای والدین بسیار پرارزش است. اگر این اطلاعات به صورت غربال شده و متناسب با سن و خصوصیت های رشدی هر کودک در دسترس قرار بگیرد، می تواند این نیازمندی را به بهترین نحو برآورده کند و تیم ما با به کارگیری متخصصان حوزه سلامت و روانشناسی کودک این امکان را فراهم آورده است تا هر والد به محتوای علمی مورد نیاز خود به سهولت و با زبان ساده دسترسی داشته باشد.
منبع: با فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب